אני מתחיל בעולם ההשקעות. נוב לגמרי.
נתקלתי בהרצאה הזאת על ניהול תיק השקעות תוך כדי השקעה של שעה ביום. (המרצה הוא חבר סגל במכללה למנהל)
http://www.youtube.com/watch?v=N6TGd2vlEqY
מה דעתכם?
ההולך בדרכים כתב:תגיד, אורח, לא מוזר לך שלמרצה יש שיטה שדורשת שעה ביום ובשאר הזמן, במקום לעשות חיים, הוא חבר סגל במכללה למנהל?
אורח כתב:אין כאן אף אחד עם ראש קצת פתוח?
שומר הלילה כתב:אורח כתב:אין כאן אף אחד עם ראש קצת פתוח?
סלח לי מאוד, אבל זה נון-טיעון שיכול להצדיק כל עוולה. "מה זאת אומרת, אתה לא מוכן לשקול ריפוי באמצעות חייזרים/קומוניזם מלחמתי/התאבדות על ידי כדורים? שמור על ראש פתוח!![]()
הפירוש האמיתי של ראש פתוח הוא היכולת לשנות את דעתך מול ראיות משתנות. הבה נבחן את הראיות של ניתוח טכני:
* גיבוי אקדמי - אין. כמעט כל המחקרים בנושא, מצביעים על תשואת שוק או תשואת חסר. המחקרים אשר כן מצביעים על איזשהו מתאם חיובי, לרוב סובלים מ-selection bias
* קרנות - מכיר קרנות רציניות המשתמשות באופן מובהק ניתוח טכני ומכות את השוק לאורך זמן? אני אשמח לשמוע על חופן (לא מכיר אחת).
* משקיעי על - התוכל להצביע על משקיע-על אשר עשה את הונו מבאופן מובהק מניתוח טכני? כמו הקרנות, אני לא מכיר.
כמעט כל הראיות מצביעות על כך שטכני היא שיטה אשר "מנצלת" את היכולת/חולשה האנושית לחפש תבניות בכל מקום, גם כאשר הן אינם באמת שם.
נ.ב. - ניתוח פונדמטלי איננו השקעת ערך. ערך היא פילוסופיית השקעות המשתמשת בניתוח פונדמנטלי, אבל אתה בהחלט יכול להיות פונדמנטליסט ולא לדגול בערך (כמו מרבית האנליסטים).
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד