צאלון כתב:מחיר הפלאפל הוא דוגמה או אינדיקציה למחירי המזון בכלל.
אתה מוציא על גאדג'טים יותר מאשר על אוכל? אני לא.
גאדג'טים זה נושא מעניין. נראה לי שהירידה בעלויות הייצור זה רק חלק מהסיפור.
אני חושב שהראשונים שקונים את הגאדג'ט מקבלים לידיהם לא רק את הפונקציונליות אלא גם סמל סטאטוס, ומשלמים על כך פרמיה.
האחרונים שקונים משלמים פחות אבל גם מקבלים פחות, מבחינת ההתמוגגות של הסביבה (כי לכולם כבר יש).
כך שמה שמשתנה זה לא רק המחיר אלא גם התמורה. לפחות בתקופת החדירה הראשונית.
(אני לא יודע איזה חלק מההוזלה צריך לייחס לשחיקה של "פרמיית האופנתיות וההשווצה").
ומזווית אחרת: עבור מי שמנסה להישאר בחזית האופנה הטכנולוגית, הגאדג'טים לא באמת מוזלים - הם רק מתחלפים.
המסקנה שלי מכל זה היא שלא כדאי לבסס את הערכת האינפלציה על גאדג'טים בתקופת החדירה הראשונית, או על בובות-כרוב בתקופת ההיסטריה ההמונית.
צאלון כתב:{ouch} הלועג ללועג - פטור.
שומר הלילה כתב:היום עברתי שם שוב - כולם העלו את המחיר ל-6. ממש "טראסט" של פלאפליות מתחיל לקרום עור וגידים...
צאלון כתב:צאלון כתב:צאלון כתב:בשנת 2000 מנת פלאפל עלתה 10 ש"ח, ועכשיו היא עולה 14 ש"ח. עליה של 40%.
באותה תקופה המדד הרשמי עלה רק ב-22%.
ההנחה שלי היא שהפלאפל צודק והמדד הרשמי מוטה כלפי מטה.
בינתים מחיר הפלאפל באותו מקום עלה ל-15 ש"ח. כך שיש לנו עליה של 50% מאז שנת 2000.
לפי מדד המחירים לצרכן המחירים עלו ב-21.29% בלבד מאז תחילת שנת 2000.
היום שמתי לב שמחיר הפלאפל באותו מקום כבר הגיע ל-16 ש"ח.
מי שיבדוק את ההודעות הקודמות בשרשור יראה שב-4.3.2010 (כלומר לפני קצת יותר משנה וחודשיים) דיווחתי שהמחיר עלה ל-14 ש"ח.
אז מדד הפלאפל מראה עליה של 14.28%, בעוד שמדד המחירים לצרכן מראה עליה של 4.07% בלבד באותה תקופה (2.3.2010-15.5.2011).
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד