דיווחים ממקורות שונים (בעיקר מבנקים מסחריים) מציינים שמדינת הדרקון מכרה קצת פחות מ-150 מיליארד דולר אג"ח מדינה אמריקאי בתקופה שבין הרבעון האחרון של 2014 והרבעון הראשון של 2015, 142 מיליארד ברבעון ברבעון השני של 2015, ועוד כ-100 מיליארד לפני ואחרי הפיחות. מהלך זה הקטין מאוד את גריעת רזרבות הכסף המזומן הקיים להתמודד עם ההאטה הכלכלית, מתן ערבויות ממשלתיות לפרויקטים בסכנה, והתופעות הפיננסיות-בורסאיות.
כאמור, התופעה של חיסול חלק ממאגר האג"ח האמריקאי של סין אינה נמצאת בכותרות הראשיות. למרות זאת, פעולה זו נתפסה כגורם שיכול להביא לבעיה סיסטמית ממדרגה ראשונה אם נחשוב על מה ש"יכול להפוך לשגרה": זרים שאינם כבר מפחדים פוליטית לחסל פוזיציות של אג"ח מדינתי אמריקאי על מנת לעזור לעצמם פיננסית.
האקסיומה הייתה תמיד שמעשה כזה הוא "נשק יום הדין". כאשר סין כבר לא מתחשבת בהשלכות, ועושה מהלך שנראה תקדימי, הסיכוי שנראה שידור חוזר מצד רוסיה, מדינות המפרץ (עקב הקטנת ההכנסות מנפט), יפן, ואף אירופה, גדל פלאים, ומעורר בהלה במסדרונות וושינגטון. אם התהליך הזה אכן יתפוס תאוצה, ותשואות האג"חים הארוכים (10-30 שנה) לא יהיו תחת שליטה כבעבר, נוכל כולנו לראות במה שקרה בשבוע שעבר כפיקניק נעים, ביום אביבי, בפארק פורח.
www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001065315